2009-09-01 13:47:16• hírek • Gozner Gertrud

Politika fiataloknak

Húsz szatmári fiatal szombaton megalakította a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) szatmári fiókjának egyetemista szervezetét - derült ki a vezetősége által a párt székhelyén kedd délben megtartott sajtótájékoztatón.

A párt ifjúsági szakosztályának elnöke, Florin Ciolte ismertette az újságírókkal a szervezet hétvégi megalakulásának körülményeit, amelyen részt vettek a kolozsvári, bukaresti, aradi és szebeni egyetemista szervezetek képviselői. Szatmárnémeti ugyan nem számít egyetemi központnak, azonban meg szeretnék teremteni a lehetőséget azoknak a főiskolai diákoknak, akik politikával szeretnének foglalkozni - tette hozzá Ciolte.

Az új szervezet elnökének a 21 éves Alexandra Lipovan-t, a Babes-Bolyai Tudományegyetem politológia szakának diákját választották meg. Lipovan elmondta, hogy leginkább a vidéken élő fiatalokat szeretnék bevonni a tevékenységeikbe, és minél több non-profit szervezetet megkeresni egy jövőbeli együttműködés tekintetében.

A szervezet főtitkára, Alexandra Pop arról beszélt, hogy az egyik legerősebb egyetemista szervezet szeretnének lenni a párton belül, és a legelső feladataik közé tartozna az állami intézményeknek a meglátogatása.

Egyelőre a szervezet húsz tagot számlál, akik mind valamilyen funkciót töltenek be a párt ifjúsági ágában. Országos szinten a Demokrata-Liberális Párt 30 egyetemista szervezetet foglal magában.


Alexandra Lipovan, Florin Ciolte és Alexandra Pop


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: